100% gratis controle vaststellingsovereenkomst

en gratis onderhandelingen met de werkgever

Telefoonnummer

0181-843740

Bij ons kunt u terecht voor gratis rechtshulp bij ontslag. We controleren gratis uw vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Ook kunt u ons gratis inschakelen voor de onderhandelingen met de werkgever. We brengen nooit kosten bij u in rekening.

Werknemers die een ontslagovereenkomst ontvangen, worden door ons dus volledig gratis geholpen. De kosten worden, als de werkgever hiermee instemt, in rekening gebracht bij de werkgever. Wij zullen nooit zonder uw toestemming contact opnemen met de werkgever.

Ook als de werkgever geen budget heeft voor juridisch advies, brengen we geen kosten bij u in rekening. We hebben dan niets aan de zaak verdiend, maar wel iemand geholpen.

gratis rechtshulp bij ontslag

Wat is een vaststellingsovereenkomst? 

Als een werkgever u zou willen ontslaan, kunt u een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst krijgen. Via zo’n overeenkomst kunt u met wederzijds goedvinden worden ontslagen. De inhoud van de overeenkomst is van groot belang. Door de ondertekening verleent u meestal finale kwijting. Dit houdt in dat u na ondertekening niets meer kunt eisen van de werkgever en dat de werkgever niets meer van u kan eisen, behalve hetgeen dat in de overeenkomst is genoteerd.

Het is dus van belang dat de inhoud van de overeenkomst correct is. Aan de inhoud van de overeenkomst worden eisen gesteld door het UWV. Het UWV wil namelijk niet dat het u een WW-uitkering moet betalen, terwijl u zelf ontslag heeft genomen, of u kan worden verweten dat u bent ontslagen. Aangezien de vaststellingsovereenkomst naar het UWV zal moeten worden gestuurd en de inhoud zal moeten kloppen, is het verstandig om de overeenkomst te laten nakijken door een jurist. Als dit niet gebeurt, kan dit ervoor zorgen dat u geen WW-uitkering krijgt.

In een vaststellingsovereenkomst kunnen ook afspraken worden gemaakt over een ontslagvergoeding (transitievergoeding). Over de hoogte van de ontslagvergoeding kan vaak worden onderhandeld.

Hoe gaan wij te werk?

U kunt de vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst bijvoorbeeld per mail aan ons voorleggen. Vervolgens krijgt u binnen 3 uur een reactie. Nadat we met u hebben overlegd over aanpassing van de overeenkomst, gaan we met de werkgever in overleg. Er is namelijk vaak ruimte voor onderhandeling. Uiteraard houden wij u hierbij van elke genomen stap op de hoogte. Als beide partijen tot een akkoord komen, kan de vaststellingsovereenkomst worden ondertekend. Jullie gaan hiermee in goed overleg uit elkaar (ontslag met wederzijds goedvinden). Indien nodig, kunt u vervolgens een WW-uitkering aanvragen.

Gratis hulp bij ontslag

Het unieke aan onze dienstverlening is dat wij werknemers gratis rechtshulp bij ontslag aanbieden. U kunt ons zowel voor het controleren van de vaststellingsovereenkomst als voor de onderhandelingen met de werkgever gratis inschakelen.  Ook zijn we bij ontslagzaken altijd bereid om vrijblijvend advies te geven.

Wij krijgen van werknemers vaak de vraag: ‘Zijn jullie echt gratis?’. Ja, voor werknemers zijn wij echt gratis. Wij zullen nooit kosten in rekening brengen bij de werknemer. Onze kosten worden in rekening gebracht bij de werkgever. Dit gaat uiteraard in goed overleg. Wij zullen nooit zonder uw goedkeuring contact opnemen met de werkgever.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 5 van de 5 sterren, en meer dan 200 Google-reviews. Lees hier alle beoordelingen.

Gratis rechtshulp bij ontslag.

Landelijke hulp bij ontslag

Het maakt niet uit in welke provincie u woont. U kunt altijd contact opnemen. Wij werken landelijk.

Zoeken naar blog