Ontslag Brielle? U wordt ontslagen en woont in (de buurt van) Brielle? Dan kunnen wij u gratis helpen.
Gratis hulp bij ontslag
Wij kunnen u gratis helpen door bijvoorbeeld de vaststellingsovereenkomst te controleren. Deze overeenkomst wordt opgesteld als partijen samen het ontslag willen regelen. Bij een ontslagzaak is het van belang om eerst samen met de werkgever te kijken of er onderling een oplossing mogelijk is. Het alternatief kan een rechtszaak zijn. Maar dit kan veel tijd en geld kosten.
Wij zitten vlakbij Brielle, in Spijkenisse. Werknemers vinden ons bijvoorbeeld als ze via Google zoeken naar: ‘ontslag Brielle’.
Wij kunnen de vaststellingsovereenkomst gratis voor u controleren. Ook kunnen wij onderhandelen met de werkgever voor een betere overeenkomst.
Wat kan de gemeente Brielle voor u doen bij ontslag?
Wordt u op staande voet ontslagen? Of bent u verwijtbaar werkloos? Dan heeft u geen recht op een WW-uitkering. In dit geval zou u een bijstandsuitkering kunnen aanvragen bij de gemeente Brielle.
Recht op een WW-uitkering veiligstellen
U wordt ontslagen, maar heeft nog geen andere baan. Het is dan fijn als u kunt terugvallen op een WW-uitkering. Maar wanneer komt u in aanmerking voor deze uitkering?
Als er sprake is van ‘ontslag met wederzijds goedvinden‘ kunt u in aanmerking komen voor een WW-uitkering. Het is dan van belang dat de werkgever het initiatief heeft genomen om u te ontslaan. Als u zelf ontslag neemt, krijgt u geen WW. Maar u mag wel meewerken aan een vaststellingsovereenkomst.
In deze overeenkomst worden de afspraken rondom het ontslag vastgelegd, bijvoorbeeld de hoogte van de ontslagvergoeding. Maar ook de ontslagreden wordt vastgelegd. Deze overeenkomst wordt na ondertekening voorgelegd aan het UWV. Het UWV beoordeelt vervolgens of u recht heeft op een WW-uitkering.
Het is zonde als u het recht op een WW-uitkering verspeelt, omdat de vaststellingsovereenkomst niet correct is opgesteld. Het is daarom verstandig om een advocaat of jurist in te schakelen.
Ontslagvergoeding
Als de werkgever het initiatief neemt om u te ontslaan, heeft u recht op een ontslagvergoeding. De hoogte van deze vergoeding hangt af van uw salaris en het aantal jaren dat u voor de werkgever werkt.
De hoogte van de ontslagvergoeding is wettelijk geregeld. Als richtlijn geldt: voor elk gewerkt jaar, krijgt u 1/3 maandsalaris aan ontslagvergoeding. Maar partijen zijn vrij om hierover andere afspraken te maken. Sommige werkgevers betalen bijvoorbeeld 2 of 3 keer de ‘normale’ transitievergoeding.
Hoe lang is de opzegtermijn?
De werkgever kan u in de meeste gevallen niet per direct ontslaan. Hij zal de opzegtermijn in acht moeten nemen. Opzegging geschiedt tegen het einde maand. De opzegtermijn kunt u in uw arbeidsovereenkomst of CAO vinden.
Zijn er geen afspraken gemaakt over de opzegtermijn? Dan geldt voor de werkgever de wettelijke opzegtermijn. Dit betekent dat de opzegtermijn minstens 1 maand is. Voor elke 5 jaar werk, neemt de opzegtermijn met 1 maand toe. De maximale opzegtermijn is 4 maanden. In de CAO mag zowel een langere opzegtermijn als de wettelijke opzegtermijn worden opgenomen. In de arbeidsovereenkomst mag de opzegtermijn voor de werkgever alleen langer zijn dan de wettelijke opzegtermijn. Een kortere opzegtermijn is niet toegestaan.
Omgeving Brielle
Uiteraard helpen wij niet alleen cliƫnten uit Brielle. Ook werknemers uit de omgeving van Brielle zijn van harte welkom.
Woont u bijvoorbeeld in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Rotterdam, Rockanje of Vlaardingen? En heeft u hulp bij ontslag nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, en ontvang gratis juridisch advies.