100% gratis controle vaststellingsovereenkomst

en gratis onderhandelingen met de werkgever

Telefoonnummer

0181-843740

Ontslag Rockanje? Woont u in Rockanje en dreigt u te worden ontslagen? In dit artikel geven wij u tips over ontslag.

Ontslag Rockanje

Ontslag Rockanje

Ons kantoor bevindt zich in Spijkenisse. Maar wij helpen veel cliënten uit Rockanje. Zij vinden ons bijvoorbeeld omdat ze via Google zoeken naar: ‘ontslag Rockanje’.

De afstand tussen Rockanje en Spijkenisse is niet groot. U kunt langskomen bij ons kantoor, maar misschien heeft u liever dat wij bij u langskomen. Dat vinden wij ook geen probleem.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is de vervelendste vorm van ontslag. U krijgt dan namelijk geen ontslagvergoeding. Ook heeft u geen recht op een WW-uitkering.

Als u naar het UWV gaat, zeggen zij dat u het ontslag zelf heeft veroorzaakt. Hierdoor geven ze u geen WW-uitkering.

De werkgever moet een goede reden hebben om iemand op staande voet te ontslaan. Een goede reden is bijvoorbeeld diefstal of seksuele intimidatie. Maar ook werkweigering is een gegronde reden.

Een kenmerk van dit ontslag is dat het per direct wordt gegeven. Werknemer zit dus per direct zonder inkomen. De werkgever hoeft geen rekening te houden met een opzegtermijn.

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Dit betekent dat beide partijen uiteindelijk akkoord gaan met het ontslag.

Deze manier van ontslag is voor beide partijen vaak de beste oplossing. Via een overeenkomst worden er afspraken gemaakt over het ontslag.

In de overeenkomst wordt bijvoorbeeld aangegeven dat u recht heeft op een ontslagvergoeding. De ontslagvergoeding is gebaseerd op de transitievergoeding.

Transitievergoeding

Een transitievergoeding is een ontslagvergoeding die een werknemer met een vast contract krijgt. Deze vergoeding is bedoeld om de periode van werkloosheid te overbruggen.

U mag zelf weten waar u het bedrag aan besteed. Naast de transitievergoeding kunt u bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst ook een WW-uitkering krijgen. Maar dan zal de overeenkomst inhoudelijk moeten kloppen.

WW-uitkering

Krijgt u een WW-uitkering na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst? U krijgt deze uitkering alleen als de overeenkomst op de juiste wijze is opgesteld.

Maar hoe weet u of de overeenkomst klopt? Het verstandigste is om de overeenkomst te laten controleren door een jurist of advocaat. Als de overeenkomst niet klopt, kan hij ervoor zorgen dat de overeenkomst wordt aangepast.

Ontslag via de rechter

Ontslag via de rechter is ook een optie. Werknemers die in de omgeving Rockanje werken, zullen dan voor de rechtbank Rotterdam moeten verschijnen.

Ontslag via de rechter komt pas aan de orde als beide partijen er samen niet uit komen. Het verstandigste is dat beide partijen ‘water bij de wijn’ doen. Zo kan een rechtszaak worden voorkomen.

Een rechtszaak kan beide partijen namelijk veel geld kosten. Ook is dit een vervelende manier om uit elkaar te gaan. Via een ontslag met wederzijds goedvinden kan de werknemer bijvoorbeeld vaak een positief getuigschrift krijgen. Na een rechtszaak zal dit een stuk lastiger worden.

Ontslag tijdens proeftijd

Tijdens de proeftijd kunnen werkgever en werknemer erg makkelijk uit elkaar gaan. Als de werknemer uit dienst wil gaan, dan kan dit per direct. Maar het is wel zo netjes om van tevoren met de werkgever te overleggen per welke datum u vertrekt.

Uiteraard zal de werkgever alle gewerkte dagen moeten uitbetalen. Als de werkgever de betaalde dagen niet wil uitbetalen, kunt u een jurist inschakelen.

Recht op WW-uitkering na ontslag in proeftijd?

Voor het recht op een WW-uitkering moet u voldoen aan de wekeneis. Dit betekent dat er minstens 26 weken van de afgelopen 36 weken gewerkt moet zijn.

Of u een WW-uitkering krijgt na ontslag in de proeftijd hangt er dus vanaf wanneer en hoeveel weken u heeft gewerkt bij de vorige werkgever.

Als u tijdens de proeftijd op staande voet bent ontslagen, dan krijgt u geen WW-uitkering. Steelt u bijvoorbeeld iets van de werkgever en wordt u hierdoor ontslagen? Dan krijgt u geen WW-uitkering. U kunt dan eventueel een bijstandsuitkering krijgen.

Werknemers Rockanje

Ontslag Rockanje? Werknemers uit Rockanje zijn bij ons van harte welkom. Wij helpen hen om het ontslag te voorkomen. Maar soms is ontslag onvermijdelijk. Dan zorgen wij ervoor dat alles goed wordt geregeld.

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst is vaak de beste manier om weg te gaan bij de werkgever. Werknemers die een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst ontvangen, helpen wij gratis.

Neem gerust vrijblijvend contact op, en ontvang gratis juridisch advies.

Naast cliënten uit Rockanje en Spijkenisse helpen wij ook werknemers uit Hoogvliet, Schiedam Rotterdam, Brielle, Zuidland etc.

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 5 van de 5 sterren, en meer dan 200 Google-reviews. Lees hier alle beoordelingen.

Gratis rechtshulp bij ontslag.

Landelijke hulp bij ontslag

Het maakt niet uit in welke provincie u woont. U kunt altijd contact opnemen. Wij werken landelijk.

Zoeken naar blog