100% gratis controle vaststellingsovereenkomst

en gratis onderhandelingen met de werkgever

Telefoonnummer

0181-843740

Ontslag Spijkenisse? Wij controleren gratis uw vaststellingsovereenkomst en onderhandelen gratis met uw werkgever voor een beter voorstel.

Woont u in (de omgeving) van Spijkenisse en dreigt u te worden ontslagen? Dan kunnen wij u gratis helpen.

Ontslag Spijkenisse

In Spijkenisse hebben wij al vele cliënten mogen helpen om hun ontslag zo goed mogelijk te regelen. Cliënten vinden ons bijvoorbeeld doordat ze ‘ontslag Spijkenisse’ intypen in Google.

Wij zijn in Spijkenisse gevestigd (KvK-nummer: 61923311). Wij zijn ook bereid om inwoners uit (omgeving) Spijkenisse zelf te bezoeken. Er zal dan een gratis consult aan huis plaatsvinden.

Vaststellingsovereenkomst

Tegenwoordig gaat veruit het grootste deel van de ontslagen via een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst is een soort ontslagovereenkomst.

Via deze overeenkomst komt er een ontslag met wederzijds goedvinden tot stand. Beide partijen stemmen ermee in dat de werknemer uit dienst gaat.

De vaststellingsovereenkomst zal goed moeten worden opgesteld. Werkgevers kiezen er vaak voor om de overeenkomst voor hen zo voordelig komen op te stellen. Om te voorkomen dat u hierdoor te weinig krijgt, kunt u ons gratis inschakelen.

Wij controleren gratis uw ontslagovereenkomst. Ook onderhandelen we gratis met de werkgever voor een betere overeenkomst.

WW-uitkering en transitievergoeding

Door te onderhandelen met de werkgever stellen wij het recht op een WW-uitkering en/of ontslagvergoeding veilig. Ook proberen wij ervoor te zorgen dat de werkgever een positief getuigschrift verstrekt. Uiteraard zijn er nog vele andere zaken van belang bij een ontslag. Het gaat dan om zaken waar u in eerste instantie misschien niet aan had gedacht, zoals de schrapping van een concurrentiebeding.

Wat is een ontslag op staande voet?

In dit artikel gaat het vooral over een ontslag met wederzijds goedvinden. Maar u kunt ook op staande voet worden ontslagen. Wat is het verschil?

Een ontslag met wederzijds goedvinden komt in overleg tot stand. Maar een ontslag op staande voet wordt eenzijdig opgelegd door de werkgever.

Een ontslag op staande voet kan vervelende gevolgen hebben. Er hoeft hierbij namelijk geen rekening te worden gehouden met de opzegtermijn. Dit betekent dat de werknemer per direct zonder werk komt te zitten. Ook kan hij geen WW-uitkering aanvragen. Het UWV vindt dat een werknemer een ontslag op staande voet zelf veroorzaakt. Voor een ontslag dat u zelf veroorzaakt krijgt u geen WW-uitkering.

Maar een werkgever kan een werknemer ook onterecht op staande voet ontslaan. Om een werknemer op deze manier te ontslaan moet het ontslag aan strenge eisen voldoen.

Heeft u het gevoel dat u onterecht bent ontslagen? Neem dan snel contact op met een jurist. Als u te lang wacht, kunt u namelijk niets meer tegen het ontslag doen.

Reorganisatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om een werknemer te ontslaan. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een reorganisatie . Indien er sprake is van een grote reorganisatie en er meerdere werknemers zullen worden ontslagen, zal er een sociaal plan moeten worden opgesteld. In dit sociaal plan worden o.a. afspraken gemaakt over de hoogte van de vergoeding die de werknemer zal ontvangen. Ook stelt de werkgever vaak een budget beschikbaar voor juridische hulp. Hierdoor kost het inschakelen van een ontslagjurist u niets.

Waarom is juridische hulp bij ontslag van belang?

Juridisch advies ontslag

Een werknemer kan worden ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Maar er zijn ook genoeg andere ontslagredenen: de werknemer functioneert niet goed, er is een verstoorde arbeidsverhouding etc. In deze situaties is de eerste stap dat werkgever en werknemer samen proberen om op een goede manier uit elkaar te gaan. Er kan dan een ontslag met wederzijds goedvinden ontstaan. Hierbij is het echter van belang dat alles juridisch goed geregeld is. De werkgever zal uiteraard mensen met juridische kennis in dienst hebben. Ook zal hij meerdere keren geconfronteerd zijn met iemand die hij moet ontslaan. De werknemer heeft dus een juridische achterstand. De werknemer kan er door een jurist in te schakelen voor zorgen dat deze achterstand wordt weggewerkt.

Ontslagcheck

Het inschakelen van een jurist is van belang voor het veiligstellen van het recht op een WW-uitkering. Ook heeft een jurist een sterkere onderhandelingspositie dan u bij de onderhandelingen over de ontslagvergoeding (transitievergoeding). De jurist kan namelijk zijn juridische kennis gebruiken om een hogere vergoeding af te dwingen.

Alsnog kunnen werknemers huiverig zijn om een jurist in te schakelen. Ze zijn namelijk bang dat zij veel geld kwijt zijn aan een jurist. Dit is bij ons echter niet het geval. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden, helpen wij werknemers gratis.

Gratis rechtshulp ontslag

Indien de werkgever u wil ontslaan, kan hij u een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aanbieden. Deze overeenkomst controleren wij gratis voor u. Vervolgens betaalt u ook geen kosten voor de onderhandeling met de werkgever. Deze kosten brengen we in rekening bij de werkgever. Werknemers kunnen ons dus bij een ontslag met wederzijds goedvinden volledig gratis inschakelen.
Ontslag Spijkenisse

Ontslag Spijkenisse? Wij helpen u gratis.

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 5 van de 5 sterren, en meer dan 200 Google-reviews. Lees hier alle beoordelingen.

Gratis rechtshulp bij ontslag.

Landelijke hulp bij ontslag

Het maakt niet uit in welke provincie u woont. U kunt altijd contact opnemen. Wij werken landelijk.

Zoeken naar blog