Vaststellingsovereenkomst Hellevoetsluis? Op zoek naar iemand die uw vaststellingsovereenkomst kan controleren? Onze juristen controleren gratis de overeenkomst van inwoners uit Hellevoetsluis.
Vaststellingsovereenkomst
Een vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt om op een goede manier uit elkaar te gaan. Op deze manier komt er tussen werkgever en werknemer een ontslag met wederzijds goedvinden tot stand.
De werkgever is bijvoorbeeld ontevreden over de werknemer. Of er moeten vanwege bezuinigingen meerdere mensen vertrekken. Een vaststellingsovereenkomst kan dan een goede optie zijn.
Een kenmerk van een vaststellingsovereenkomst is dat de werknemer het recht op een WW-uitkering behoudt. Ook kan de werknemer vaak een ontslagvergoeding (transitievergoeding) ontvangen.
Waarom een vaststellingsovereenkomst laten controleren?
Het controleren van een vaststellingsovereenkomst is van belang voor het recht op een WW-uitkering. De overeenkomst zal namelijk naar het UWV moeten worden gestuurd.
Als deze overeenkomst niet wordt gecontroleerd, kunt u een lagere ontslagvergoeding krijgen dan waar u recht op heeft.
De overeenkomst bevat verschillende belangrijke bepalingen. Er zullen bijvoorbeeld dingen moeten worden geregeld over: het vakantiegeld, de vakantiedagen, de opzegtermijn, getuigschrift etc. Het is belangrijk dat deze onderdelen in overeenstemming zijn met de wet.
Hoeveel kost het controleren van een ontslagovereenkomst?
Het controleren van de overeenkomst is voor werknemers gratis. De kosten worden namelijk in rekening gebracht bij de werkgever. Werkgevers hebben vaak een bepaald budget beschikbaar voor de ontslagjurist van de werknemer.
Vaststellingsovereenkomst Hellevoetsluis werkwijze
Als u bij Google ‘vaststellingsovereenkomst Hellevoetsluis’ intypt, komt u al vrij snel bij ons terecht. U kunt ons vervolgens per mail of per telefoon vrijblijvend benaderen.
Wij maken een afspraak met u voor een advies over de ontslagovereenkomst. Vervolgens gaan wij onderhandelen met de werkgever om een betere overeenkomst te krijgen. In meer dan 90% van de gevallen lukt het ons om een betere overeenkomst te krijgen.
Brengen jullie ook een bezoek aan huis?
U kunt bij ons op kantoor langskomen voor het advies over de beëindigingsovereenkomst. Maar wij vinden het ook geen probleem om bij u langs te komen.
Wat is het verschil tussen een beëindigingsovereenkomst en een vaststellingsovereenkomst?
Beide overeenkomsten worden gebruikt om een ontslag met wederzijds goedvinden tot stand te brengen. In de praktijk worden deze twee termen door elkaar gebruikt.
Kan ik een positief getuigschrift krijgen?
Bij ontslag via een beëindigingsovereenkomst is het vaak mogelijk om een positief getuigschrift te krijgen. Deze afspraak zal worden opgenomen in de vaststellingsovereenkomst.
Ik heb de vaststellingsovereenkomst getekend. Kan ik de overeenkomst nog annuleren?
Dat kan. Maar alleen binnen 14 dagen vanaf de ondertekening. U zult dan bij de werkgever moeten aangeven dat u de zich beroept op de bedenktermijn. De werkgever is verplicht hieraan mee te werken.
Kan ik ook zonder ontslagovereenkomst ontslag nemen?
U kunt ook zelf ontslag nemen. Maar als u zelf ontslag neemt, kost u dit het recht op een WW-uitkering. Het is daarom verstandiger om samen met de werkgever tot een oplossing te komen via een beëindigingsovereenkomst.
Ik heb een tijdelijk contract. Mag ik tussentijds worden ontslagen?
Bij een tijdelijk contract is het lastiger om een werknemer tussentijds te ontslaan. De werkgever zal u in beginsel in dienst moeten houden tot het einde van het contract. Maar er zijn een aantal uitzonderingen.
De werkgever kan u op staande voet ontslaan. Maar dit mag alleen als u iets ernstigs heeft gedaan. U heeft bijvoorbeeld gestolen van de werkgever. Of u heeft werk geweigerd.
Tijdens de proeftijd kan de werkgever u ook per direct ontslaan.
Om een werknemer tussentijds te ontslaan, zal er een tussentijds opzegbeding in de tijdelijke arbeidsovereenkomst moeten zijn opgenomen. Dit beding houdt in dat de werkgever u tussentijds mag ontslaan. Maar dit kan niet zomaar. Bij een tijdelijk contract zal de werkgever naar de rechter of het UWV moeten om het ontslag definitief te maken. Bij een vast contract kan de werkgever de werknemer ook via een overeenkomst ontslaan. Hij hoeft dan niet naar de rechter of het UWV.
Wat gebeurt er als ik de vaststellingsovereenkomst niet teken?
Indien u de overeenkomst niet tekent, zal de werkgever u op een andere manier moeten ontslaan. Hij zal dan naar de rechter moeten of naar het UWV. Bij het UWV zal hij een ontslagvergunning moeten aanvragen. Maar hij hoeft alleen naar het UWV als de oorzaak van het ontslag een bedrijfseconomisch is. Als hij u bijvoorbeeld zou willen ontslaan vanwege niet goed functioneren, zal hij naar de rechter moeten.
Vaak is ontslag via een vaststellingsovereenkomst de beste optie. U betaalt dan geen hoge kosten voor een rechtszaak. Ook is een rechtszaak een vervelende manier om afscheid te nemen van een werkgever. In een overeenkomst kunnen beide partijen onderling afspraken maken, zodat beide partijen invloed hebben op de voorwaarden van het ontslag. Een procedure bij de rechter is ‘onzekerder’. De rechter geeft zijn oordeel en daar zult u het mee moeten doen.
Ik ben ziek. Moet ik de vaststellingsovereenkomst tekenen?
Tijdens ziekte is het vaak niet verstandig om de overeenkomst te tekenen. De werkgever mag u tijdens ziekte in beginsel niet ontslaan. Hij zal u moeten doorbetalen. Indien u alsnog een beëindigingsovereenkomst tekent, kan het UWV oordelen dat u niet voor een WW-uitkering in aanmerking komt.
Vaststellingsovereenkomst Hellevoetsluis
Vaststellingsovereenkomst Hellevoetsluis? Laat uw vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst gratis door ons controleren.
Uiteraard kunnen cliënten uit de omgeving van Hellevoetsluis ons ook benaderen. Cliënten uit Spijkenisse, Hoogvliet, Rotterdam, Brielle, Oudenhoorn, Zuidland, Simonshaven, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Abbenbroek, Zwartewaal, Rockanje, Oostvoorne, Heenvliet, Geervliet etc. zijn van harte welkom.