100% gratis controle vaststellingsovereenkomst

en gratis onderhandelingen met de werkgever

Telefoonnummer

0181-843740

Vaststellingsovereenkomst Spijkenisse? Woont u in Spijkenisse en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat deze gratis door ons controleren.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst die wordt gebruikt om een werknemer te ontslaan. De overeenkomst zorgt ervoor dat werkgever en werknemer op een goede manier uit elkaar gaan.

In de overeenkomst worden afspraak gemaakt over de ontslagvergoeding. Maar de overeenkomst is ook van belang voor een WW-uitkering.

WW-uitkering

Voor het recht op een WW-uitkering is het noodzakelijk dat u niet zelf ontslag neemt. Maar u mag wel meewerken aan een vaststellingsovereenkomst.

Vaststellingsovereenkomst Spijkenisse controleren

Woont u in Spijkenisse en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Dan controleren wij deze gratis.

Het controleren van de overeenkomst door een jurist is noodzakelijk. De overeenkomst moet namelijk naar het UWV worden gestuurd. Als deze niet klopt, krijgt u geen WW-uitkering.

Ontslagvergoeding

In de vaststellingsovereenkomst is opgenomen hoe hoog de ontslagvergoeding is. Vroeger werden er vrij hoge ontslagvergoedingen betaald. Dit waren vergoedingen gebaseerd op de kantonrechters formule. Maar inmiddels geldt de transitievergoeding.

De transitievergoeding is een vergoeding die werknemers krijgen bij ontslag. U kunt via de website van de Rijksoverheid berekenen hoe hoog deze vergoeding is.

Over de hoogte van de vergoeding wordt vaak onderhandeld. Werknemers die een minder sterke zaak kunnen een lager bedrag krijgen dan de transitievergoeding. Werknemers met een sterke zaak kunnen vaak een hoger bedrag krijgen dan de transitievergoeding.

Verschil vaststellingsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst?

Werknemers die worden ontslagen krijgen een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Wat is het verschil tussen deze twee overeenkomsten?

In de praktijk worden deze twee termen door elkaar gebruikt. Het begrip ‘vaststellingsovereenkomst’ is in de wet geregeld. Het begrip ‘beëindigingsovereenkomst’ is niet in de wet geregeld. Dit betekent dat beide partijen vrij zijn om af te spreken wat ze willen.

Om het nog iets ingewikkelder te maken: soms heeft een overeenkomst de titel ‘beëindigingsovereenkomst’ maar is in de overeenkomst opgenomen dat deze moet worden gezien als een vaststellingsovereenkomst.

Aangezien een vaststellingsovereenkomst ‘sterker’ is dan een beëindigingsovereenkomst, kiezen werkgevers vaak voor de eerste overeenkomst.

Kan ik een positief getuigschrift krijgen na ontslag?

Veel mensen vragen zich of zij na het ontslag een positief getuigschrift kunnen krijgen. Hier kunnen afspraken over worden gemaakt in de vaststellingsovereenkomst.

De werkgever is verplicht om u een getuigschrift te geven. Maar hij is niet verplicht om u een positief getuigschrift te geven.

Sommige werkgevers kiezen er daarom voor om een neutraal getuigschrift te verstrekken. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld slechts in het getuigschrift is opgenomen in welke periode de werknemer voor de werkgever heeft gewerkt.

Ook kunnen afspraken worden gemaakt over referenties. Het kan handig zijn om de mogelijkheid te hebben om een contractpersoon van de oude werkgever als referentie op te geven bij een nieuwe werkgever.

Vaststellingsovereenkomst Spijkenisse

Ons kantoor is gevestigd in Spijkenisse. Wij zijn gespecialiseerd in het controleren van een vaststellingsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst.

U kunt ons gratis inschakelen. Het is namelijk mogelijk om in de vaststellingsovereenkomst op te nemen dat de werkgever uw juridische kosten vergoed. Werkgevers hebben hier vaak een budget voor beschikbaar.

Neem gerust contact op voor een gratis advies.Vaststellingsovereenkomst Spijkenisse

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 5 van de 5 sterren, en meer dan 200 Google-reviews. Lees hier alle beoordelingen.

Gratis rechtshulp bij ontslag.

Landelijke hulp bij ontslag

Het maakt niet uit in welke provincie u woont. U kunt altijd contact opnemen. Wij werken landelijk.

Zoeken naar blog